Pikáns csicseris csirke
Hozzávalók 2 személyre:
200 gr csicseri borsó
200 gr csirkemell filé
3 hámozott paradicsom
1 fokhagyma
babérlevél
paprika,rozmaring
extraszűz olivaolaj
ras el hanout
fűszerkeverék
Vitex agnus-castus (kaff Maryam) stb. tartalmaz édes (fahéj, szegfűszeg), csípős (csili, paradicsomi mag) és keserű (kubéba bors) fűszereket.
A ras el hanout egy Észak-Afrikai fűszerkeverék, hasonlít az indiai curryporra, de nem cserélhetők fel. Továbbá nem létezik azonos keverék (mint pl a kínai ötfűszer), azaz minden fűszerkeverék változó, de érdemes egy eredeti, marakói verziót vásárolni (vagy házilag készíteni). Culinárisban vagy arab delikben kapható.
Elkészítés:
A csicserit még előző éjjel áztassuk be,majd másnap sós vízben főzzük jó egy órát,ha kell adjunk még hozzá vizet.
Ha megfőtt tegyük egy fazékba az olajjal,babérlevéllel,rozmaringgal és a fokhagymával együtt.
Keverjük össze és adjuk hozzá a villával összenyomkodott hámozott paradicsomot és egy kis vizet,vagy egy kis megmaradt levest.
Aztán főzzük kb. 20 percig.
Vágjuk fel a csirkemellet nagyobb darabokra és serpenyőben piritsuk 1-2 percet olivaolajon és szórjuk meg ras el hanout-al.
Ha lepirult,tegyük a csirkét a csicserivel együtt egy tepsibe,ha kell adjunk még hozzá vizet,vagy levest.
És süssük 200 fokon 15 percig,amíg jól meg nem sül a csirke.
Ez attól is,hogy mekkora darabokra vágtuk.
Ha kész,tálalás előtt szórjuk meg paprikával,rozmaringgal és ras el hanout-al.