Citromos-édesköményes pestos tészta polippal
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr tészta
1 közepes édeskömény
1 citrom húsa
20 gr kapribogyó
50 gr mandula
10 levél menta
10 levél bazsalikom
100 gr kenyérbél
4 kanál extraszűz olivaolaj
kb 1 kg polip(jó a mirelit)
1 pohár száraz fehér bor
Elkészítés:
Mi sem egyszerűbb,a tésztán,a boron és a polipon kívűl minden alapanyagot tegyünk bele a turmixgépbe és turmixoljuk össze.
Tegyük félre.
Serpenyőben egy kis olivaolajon piritsuk meg a darabokra vágott polipot,
ízesítsük meg egy kis száraz fehér borral,sózzuk meg,keverjük el és vegyük le a tűzről.
Főzzük ki a tésztát és adjuk a lepiritott poliphoz,keverjük hozzá a pestot is,
kicsit kevergessük alacsony lángon,hogy a pesto is átmelegedjen.
Csepegtessünk még rá egy kis citromot és tálaljuk.