Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg lilakáposzta
fél hagyma,vagy egy kisebb
2 kanál rozmaring
1 pohár száraz vörösbor
10 dkg füstölt sajt
lasagne tészta
besamelhez:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
500 ml hideg tej
szerecsendió,só,bors
besamel mártás elkészitése:
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Lasagne elkészitése:
Tisztitsuk meg a káposztát,vágjuk ketté és távolitsuk el a torzsáját.
Tegyük fel főni annyi vizben,hogy félig ellepje
Egy serpenyőben diónyi vajon fonnyasszuk meg a hagymát,
adjuk hozzá a rozmaringot és izesitsük a vörös borral.
majd adjuk hozzá a megpárolt lilakáposztát.
Főzzük össze egy kicsit ,anélkül,hogy kiszáradna,
izlés szerint sózzuk.
Mostmár minden kész ahhoz,hogy felépitsük a lasagnet.
Vajazzuk ki egy kicsit a tepsit,tegyünk bele egy kis besamellt
majd erre helyezzük a bevizezett lasagne lapokat.
Erre rá a lilakáposztát,egy adag reszelt füstölt sajtot
besamellt,majd újra a lasagne tésztát.
Addig amig el nem fogynak a hozzávalók.
Kb.három emeletet lehet igy felépiteni.
Sütőben 220 fokon süssük 20-25 percig.