HTML

a legtisztább patakban is punk szag van

-girls,girls,girls:sex kittens,sex bombs,seductresses,naughty girls, secretaries,schoolgirls and Kate Moss-

Friss topikok

Linkblog

2010.04.21. 11:32 a.alma

Mi történik Tokioban,részese akarok lenni:)

Nem mindegyik Harajuku ezek közül,de azok a legviccesebbek.

Harajuku az a japán gótság,horror játékbabának öltözött kislányokra kell hasonlítani,ez a lényege:)Harajuku(nem elég egyszer leírni),valójában Tokio egyik kerülete,ahova az ilyen kinézetü arcok járnak parádézni.mindezt még a 80-as évek kezdetén tették, köszönhetően annak, hogy az Omotesando utcát - ami kávéházakkal és egyedi ruhaboltokkal volt telis-teli - vasárnaponként elzárták a közlekedés elől, így a társadalomból kitűnni vágyó srácok vasárnaponként fogták magukat, felcicomázva kivonultak a szóban forgó sétálóutcára és a közelben lévő Yoyogi parkba, hogy bazározzanak, zenélgessenek, csak azért, hogy magamutogassanak. Mély szocio-pszichológiai és egyéb következtetéseket nem kell ebből levonni, a lényeg, hogy a nagyon szigorú, monoton japán mindennapokban a fiataloknak, főleg tinédzsereknek, furcsa módszereik születtek az önkifejezésre.

Elsőre a laikus szemlélőnek nem biztos hogy feltűnik, hogy különféle irányzatok szerint öltöznek fel a szépreményű fiatal japók. Első kulcsszó a Visual Kei, ami egy japán zenei irányzat, j-popba injektált glam, metál, cyber-punk, mondjuk Boy George a négyzeten, szorozva ezerrel. X-Japan, Luna Sea, Kuroyume, Malice Mizer, nyilván senkinek nem mond semmit.

A Cosplay a második kihagyhatatlan kifejezés, hosszasan mondva Costume Play, annak öltöznek be, aminek csak akarnak, akár Visual Kei zenekaroknak, Elvisnek, mangafigurának, videójáték szereplőknek, egészen tv-s vagy filmes karakterekig. Manapság a Harry Potter szereplők az abszolút menők, főleg lányok öltöznek be, akár fiú szereplőknek is, így például egy Draco Malfoy-nak öltözött kislányon ezek után már nem szabad meglepődnünk.

A Harajuku style lényege a kreativitás, mindenféle stílus mixelése, a színes haj alapkövetelmény, törekvés minél nagyobb cukiságfaktor elérésére, mindezt a lehető legnagyobb magabiztossággal, vegyítve persze punk, horror, szado-mazo meg egyéb szélsőséges műfajjal.  Innen származik a Gótik Lolita, ami a mi fejünkben a japán perverzió egyik legjellemzőbb megnyilvánulása lehet. Nos, bármilyen furcsa, ennek a stílusirányzatnak nem motivációja a szexualitás, inkább aranyosnak és elegánsnak akarnak tűnni a viktoriánus játékbaba cuccban feszítő, fehérre maszkírozott tinédzserek.

A harajukui puccparádé, -manapság leginkább a Jingu Bashin, azaz Jingu hídon gyülekeznek a fiatalok- a Japánba látogató fotósok egyik kedvenc témája, hasonló a helyzetük, mint a 70-es évek londoni punkjainak. Mivel ezek a jelmezek elég költségesek is lehetnek, jól jön, ha némi pénzhez is jutnak általa, leginkább azok élnek ebből, akik alternatív életformaként ezt választották.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: divat tokio harajuku

A bejegyzés trackback címe:

https://aalma.blog.hu/api/trackback/id/tr411939487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása