Kakaós fettuccine vargányával
Hozzávalók 4 személyre:
A kakaós fettuccinéhez:
200 gr liszt
2 kanál kakaópor(cukor nélkül)
2 tojás
1 kanál olivaolaj
a gombás szószhoz:
400 gr vargánya gomba
8 kanál olivaolaj
2 gerezd felvágott fokhagyma
egy kevés peperoncino( erős paprika)
petrezselyem,só,parmezán
4 kanál szarvasgombás olivaolaj(nem kötelező)
2-3 merőkanálnyi a tészta főzővizéből
A tészta elkészítése:
kézzel:
A lisztet öntsük bele egy tálba és rendezzük el vulkán formájúra:)
így helyezhetjük a közepére a tojást,kakaóport és az olajat.
egy villával verjük fel a tojást és fokozatosan kerverjük hozzá a lisztet.
Addig csináljuk,amíg homogén állagú nem lesz.
Robotgéppel:
Tegyük bele egy edénybe a tészta alapanyagait és turmixoljuk össze.
Takarjuk le és hagyjuk állni kb.fél órát.
Nyújtsuk ki a tésztát géppel Nr8-as vastagságúra,nyújtófával szélesmetélt vastagságúra.
Bőven szórjuk meg liszttel és takarjuk le,majd főzzük ki bő sós vízben
a főzővízhez adjunk 2 kanál olivaolajat.
a tésztát gyakori kevergetés mellett 4-5 percig főzzük.
Közben készítsük el a szószt.
Fonyasszuk meg a fokhagymát 6 evőkanál olivaolajon a peperoncinoval,
adjuk hozzá felvágott gombaszeleteket,és főzzük közepes lángon 8-10 percig.
Keverjük hozzá a tészta főzővizét a vargányához,a szósznak nem kell sűrűnek lennie,inkább levesszerűnek.
Amikor levettük a tűzről,sózzuk meg és adjuk hozzá a felvágott petrezselymet.
Öntsük hozzá a megfőtt fettuccinét.
Szarvasgombás olajjal és parmezánnal tálaljuk.