Főtt tojás spárgakrémen
Hozzávalók 2 személyre:
200 gr spárga
3 tojás,plusz egy tojásfehérje
3 kanál liszt
100 ml besamel mártás(vaj,liszt,tej,szerecsendió)
30 gr parmezán
kakukkfű,só
Elkészítés:
Főzzük meg a spárgát,kb a forrástól számítva 20-30 percig főzzük.
Turmixoljuk le a spárgát,és keverjük el a parmezánnal,kakukkfűvel,besamellel,1 tojással,liszttel,és a tojásfehérjével,kis sóval és addig keverjük amíg pürés állagú nem lesz.
Tegyük muffin vagy sütőformába és 180 fokon süssük kb 1 órát.
Az utolsó 5 percben áttehetjük ha van grillfokozat a sütönkön,de nem kötelező.
Közben főzzük meg a 2 tojást.
Ha ilyen formát akarunk,mint a képen,akkor főzzük ki sütőformában:)de az úgy eléggé macerás.
Óvatosan helyezzük a sült spárgánkra a tojást,sózzuk és kakukkfűvel vagy spárgával díszítsük.
Kenyérrel,piritóssal tálaljuk,amire még híg tojássárgáját tettünk.