Rákos-kókuszos risotto
Hozzávalók 2 személyre:
140 gr rizs(Arborio vagy Carnaroli)
1 kisebb hagyma felvágva
300 ml zöldségleves lé
150 gr apró rák
80 gr kókusztej
1 lime
olivaolaj,só,bors
Elkészítés:
Serpenyőben 2 kanál olivaolajon fonnyasszuk meg a hagymát
adjuk hozzá a rizst és pirítsuk amíg átlátszó nem kezd lenni a rizs
Öntsük hozzá a meleg levest is,és hagyjuk,hogy magába szívja a rizs
az kb.15 perc,de jobb ,ha nem egyszerre öntjük rá a levest,hanem adagoljuk.
Közben pucoljuk meg a rákokat és vágjuk fel kb 1 cm-s darabokra.
5 perccel a rizs elkészülése előtt (kb 18-20 perc) adjuk hozzá a kókusztejet
és a rák darabokat.
Keverjül el ,majd vegyük le a tűzről.
Reszeljük a tetejére a lime héját.
Sózzuk,borsozzuk és melegen tálaljuk.