Hozzávalók 2-3 személyre:
6 közepes krumpli
1 nagyobb édeskömény
1 kisebb póréhagyma fehér része
rozmaring,só,extraszűz olivaolaj
Hozzávalók az öntethez:
1 evőkanál mustár
1 kiskanál méz
1-2 kiskanál almaecet (jó a balzsamecet is)
4 kanál napraforgó olaj
4 kanál tejszín
Elkészítés:
Tisztítsuk meg az édesköményt és vágjuk vékony szeletekre.
Tegyük a szeleteket egy tepsibe,sózzuk meg és szórjuk meg rozmaringgal.
Előmelegített sütőben süssük 175 fokon 15-20 percig,amíg a szeletek nem lesznek puhák és aranyszínűek.
Főzzük meg a kockára vágott krumplit sós vízben,
Vékony karikákra vágjuk fel a póréhagymat és tegyük a krumplival együtt egy serpenyőbe.
Keverjük el az öntet alapanyagait.
Adjuk hozzá a pórés krumplihoz a grillezett édesköményt és locsoljuk meg az öntettel.
Jól keverjük el az öntettel és tálaljuk.