Mandulás brokkolikrém szardellával,fekete szezámmagos chipsel
Hozzávalók 8 személyre:
fél brokkoli
8 szardella filé
40 gr hámozott mandula
3 tojás
12 cl tejszín
12 cl tej
olivaolaj,só
Elkészítés:
Vágjuk fel a brokkolit apró darabokra és pároljuk 10-15 percig
Törjük össze a mandulát és serpenyőben olivaolajon piritsuk meg közepes lángon
kb.3 percig,ha kész van,adjuk hozzá a brokkolihoz.
és főzzük 10 percig alacsony lángon,gyakran kevergetve.
ha kész,öntsük ki egy tálba és turmixoljuk össze.
Keverjük el a tojássárgáját a tejszínnel és a tejjel és adjuk a brokkolikrémhez.
Verjük fel a tojásfehérjét egy kis sóval és keverjük el ezt is a krémmel.
Adagoljuk ki a krémet poharakba és sütőbe 108 fokon süssük 30 percig
majd hagyjuk kihülni.
A tepsibe öntsünk egy kis vizet is.
Szezámmagos chips
hozzávalók:
1 tojás
25 gr liszt
25 gr olvasztott vaj
1 kanál fekete szezámmag
1 csipetnyi só
1 csipetnyi porcukor
Verjük fel a tojásfehérjét,adjuk hozzá a lisztet,csipetnyi sót,cukrot
finoman keverjük el,majd adjuk hozzá az olvasztott vajat is.
és addig keverjük,míg homogén elegyet nem kapunk.
Takarjuk le és tegyük egy kis időre a hűtőbe.
Közben melegítsük be a sütőt 210 fokra.
Tegyünk sütőpapírt a tepsire,és vizes kanál segítségével formázzunk kis golyókat
helyezzük a sütőpapírra és nyomjuk szét picit a kanál hátuljával.
Szórjuk meg szezámmaggal és 10-15 percig süssük,míg aranybarna nem lesz.
Tálalásnál a szardellát helyezzük a brokkolikrém tetejére és a szezámmagos chippsel fogyasszuk.